Известие

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт на 2.0 TS Spider. Колеги, дайте мнение!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Основен ремонт на 2.0 TS Spider. Колеги, дайте мнение!

Здравейте! Не разбирам още много от ДВГ-та, ГТВ-та .... ,макар и вече това да се превръща в новата ми страст, благодарение на ФОРУМА, а и няма да е зле и други да извлекат полза от коментарите ви върху проблема ми.
    И така... Вижте какво сеслучи с любимата ми. Преди 3 месеца докарах на ход от Италия. Веднага смених бензинова помпа, масла и филтри, и я покарах 3000 км. После смених ролки и ремъци - всички възможни и свещи разбирасе... Работата на двигателя обаче се влошаваше и ми изгори близо литър масло за едно отиване и връщане до морето, на ръчка естествено , та реших да сменя и гумички на клапани и гарнитурата на капака, и от там се тръгна.... Сега ми шлаифат коляновия, смяна на лагери и ризи, бутала. Ааа...., забравих да кажа за термостата, смених го като ми влезе два пъти в червеното... То и лампа сложили хората, ама кой да види... Иначе резачка я закарах до сервиза и по-голяма резачка ще си я взема Много е здрав мотора, но при мен така се случи. Та ще помоля, докато е разглобена още и за някои хитрости, които може да се приложат за подобряване работата и вдигане на мощноста на двигателя.
    Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
    Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Re:

Колега,с теб ли се видяхме на OMB-то преди седмица?Успех с алфата,дано нямаш повече ядове и си я караш със здраве.Относно пипането по мотора,съвети не давам щото не знам кой ще ти я прави.Едва когато намеря кадърен майстор ще се захващам с глупостите които са ми в главата
    GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Пак много си карал аз моята я карах 300км и изтропа, сега търся колянов вал с 2 биели Италиянците карат по 1000куб. коли като болиди, пък кво остава за Алфите егати шофьорите са
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Баш Майсторът

Мисля този път, че майсторчето е къдърно, мисля, че този път го открих. Изглейда съвестен човек и много разбира, не като в авто-сервиз"ЕЛЕГАНТ", където само ти засмукват парите. Все пак ще се разбере накрая , като и чуя гласчето... Братото ремонтира често лилавата ТОЙОТА СУПРА, която е 1100КС, колата я знаете в П-в. Отивам сега да я видя...
        Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Моя съвет е да портнете хубаво главата,както и да я смъкнеш малко,да се сгъсти мотора
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re: Баш Майсторът

Първоначално публикувано от glavnia
            Мисля този път, че майсторчето е къдърно, мисля, че този път го открих. Изглейда съвестен човек и много разбира, не като в авто-сервиз"ЕЛЕГАНТ", където само ти засмукват парите. Все пак ще се разбере накрая , като и чуя гласчето... Братото ремонтира често лилавата ТОЙОТА СУПРА, която е 1100КС, колата я знаете в П-в. Отивам сега да я видя...
            те тава с търбина от хеликоптер ли е бе

1100 кс, УЕ УЕ тва реално ли е или просто цифрата звучи добре и затова така казват ?
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

За СУПРАТА

Да колега Супрата е 1100К.С. и има две турбини, колата я правят в Кипър и чат-пат майсторчето дет ми бара Спайдера, Автомобила е много сериозен и учавства в състезания и дрифтинг, но тук темата е съвсем друга ALFA ROMEO SPIDER, така, че дайте идеи, как да вдигна малко мощност отгоре! Ако се интересувате от цени, мога да ви кажа колко съм плащал за някои части.
              Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Да колега, ще е наистина полезно да споменаваш за цените на части и ремонти които правиш!!!! ще е от полза!!!
                Успех и дано скоро е на линия красавицата! Страшен цвят е колата! После като я нагласиш трябва да се видим с тебе
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Колеги, относно цените мога да кажа, че са малко специални за мен, защото един приятел работи в магазин за части и ги вземам с отстъпката, която ползва той за магазина. Който се нуждае да свирка, стига да не съм ангаже за нещо в момента. И така - 245 лв. дадох за ангренажен ремък + 3-те ролки, които ги има там..., 109 лв. за другия ангренажен ремък с едната ролка - този дето е по-малък от другия... , термостата ми е 48 лв., гарнитурата на капака и гумички на клапани - 65 лв., ремонт на стартер, щото като пали, нещо скърцаше ужасно, бил някъкъв редукторен и трябвало да пали от един зъп, ама още не съм видял... щото нали е разглобена- 160 лв.
                  И така за сега майстора ми обяви 600 лв. за всичко, там шлайфове и тн...
                  Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

И вЕрно, ли са ти казали, че ще ти сменят ризите?
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

И на мен ми се струва много ефтино... Нещо май ме базика майстора, сигурно ще ги шлайфа нямам представа. Ти наясно ли си, колко биха излезнали ризи и бутала I ремонт?
                      Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Първоначално публикувано от glavnia
                        И на мен ми се струва много ефтино... Нещо май ме базика майстора, сигурно ще ги шлайфа нямам представа. Ти наясно ли си, колко биха излезнали ризи и бутала I ремонт?
                        Колега този мотор не е с ризи

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ми мен все ми се върти в главата за един спортен разпределитен вал. аз докато правих моята, Илия Царски ми предложи такъв, но точно тогава бях поизстискал кашетата, та се разминах с него.
                          sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan
                            ми мен все ми се върти в главата за един спортен разпределитен вал. аз докато правих моята, Илия Царски ми предложи такъв, но точно тогава бях поизстискал кашетата, та се разминах с него.
                            Те трябва да с 2 колега с един няма да минеш

Comment

Тва е идея..., ама колко ли ще струва,а относно ризите, кво има там вътре Тоя майстор нещо ме омагьосва, май...
                              Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Working...
                              X